Voor alle leeftijden

Psychologische behandeling & Diagnostiek

Vergoedingen & Tarieven

Vergoedingen

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, heb je een verwijzing nodig van de (huis)arts of van de gemeente waar je woont. Afhankelijk van de problematiek zal de gemeente of (huis)arts een verwijzing geven voor Basis GGZ of Specialistische GGZ. Lees meer over het aanmelden bij onze praktijk.


De meeste zorgverzekeraars en gemeenten vergoeden geheel of gedeeltelijk de behandeling bij een gezondheidspsycholoog of klinisch psycholoog.

 

 

Gecontracteerde zorgverzekeraars  2024:

- Achmea (inclusief Interpolis, FBTO, De Friesland, De Christelijke zorgverzekeraar, ZieZo, Zilveren Kruis) *

- Eucare (inclusief Aevitea, Care4Life, Caresq)

- Zorg en Zekerheid (inclusief AZVZ)

- Menzis (inclusief Anderzorg, Hema, Studenten Goed Verzekerd en VinkVink) **

 

*Op dit moment is het budget dat wij mogen inzetten in 2024 voor Achmea/Zilveren Kruis verzekerden ontoereikend om nieuwe behandelingen te starten in 2024. Wij raden je aan contact op te nemen met de afdeling zorgbemiddeling van Achmea/Zilveren Kruis, te bereiken op telefoonnummer (071) 364 02 80.


** We hebben een contract met Menzis maar helaas niet voor complexe zorgvragen. We proberen bij de aanmelding alvast te screenen en je zo snel mogelijk te informeren wanneer jouw zorgvraag te complex is om binnen de mogelijkheden van ons contract met Menzis te passen. Soms is er echter sprake is van een complexiteit die niet van tevoren kon worden ingeschat. Als dit tijdens de intake of behandeling duidelijk wordt dan moeten wij alsnog doorverwijzen naar een zorgaanbieder die wel de mogelijkheden heeft om deze zorg te leveren. Welke zorgaanbieders dit zijn is op te vragen bij Menzis.


Deze beperkingen gelden niet wanneer je bij één van de andere zorgverzekeraars verzekerd bent. Praktijk Kramer beschikt namelijk wel degelijk over de kennis en capaciteit om diverse complexe zorgvragen op te pakken.


Niet gecontracteerde zorg: De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van jouw polis. Wij adviseren je contact op te nemen met jouw eigen zorgverzekeraar om te informeren naar het percentage, wat zij voor jouw zorg vergoeden binnen Praktijk Kramer. Het overige gedeelte komt voor jouw rekening.

De factuur van je behandeling zal maandelijks worden toegestuurd. Je betaald dan rechtstreeks aan Praktijk Kramer.Betalingsvoorwaarden

Wij sturen in de regel de rekening van het consult, behandeling of het diagnostisch traject rechtstreeks naar de zorgverzekeraar of naar de gemeente. Bij vergoeding door de zorgverzekeraar kan het zijn dat je een deel zelf moet betalen. Je ontvangt dan een rekening van de zorgverzekeraar. 

Bij therapie die niet onder de zorgverzekering valt ontvang je rechtstreeks een rekening van ons. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de betaling van de nota binnen 2 weken. Bij verhindering

Het kan voor komen dat je een keer niet kunt komen. Zorg dan dat je de afspraak minimaal 2 werkdagen van te voren afzegt of wijzigt. 

We verzoeken je  een mail te zenden met reden van afmelding/wijziging naar contact@praktijkkramer.nl. Voor het maken van een nieuwe afspraak graag telefonisch contact opnemen met het secretariaat. 

Van afspraken die je later wijzigt of afzegt, brengen we de gemaakte kosten in rekening. Deze kosten kun je niet bij de zorgverzekeraar indienen.


·   Bij te laat afmelden van een Behandelafspraak : € 90,-
·   Bij te laat afmelden van een Intake of Diagnostisch Onderzoek : € 180,-

 


  

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn