Voor alle leeftijden

Psychologische behandeling & Diagnostiek

Vergoedingen & Tarieven

Vergoedingen

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, heb je een verwijzing nodig van de (huis)arts of van de gemeente waar je woont. Afhankelijk van de problematiek zal de gemeente of (huis)arts een verwijzing geven voor Basis GGZ of Specialistische GGZ. Lees meer over het aanmelden bij onze praktijk.


De meeste zorgverzekeraars en gemeenten vergoeden geheel of gedeeltelijk de behandeling bij een gezondheidspsycholoog of klinisch psycholoog.

 

 

Samenwerking met Zorgverzekeraars

In 2023 kun je ongeacht welke zorgverzekeraar je hebt bij ons terecht! 

Wij werken met alle zorgverzekeraars samen. Hieronder staat per zorgverzekeraar aangegeven welke samenwerkingsvorm wij zijn aangegaan en wat het voor jou betekent voor de vergoeding en administratieve verwerking.Gecontracteerde zorgverzekeraars 2023:


- Zilveren Kruis Achmea (inclusief Interpolis, FBTO, De Friesland zorgverzekeraar, One Underwriting Health B.V., Avéro Achmea, ProLife, ZieZo)

- Caresq (inclusief Aevitea, EUCARE)

- Zorg en Zekerheid (inclusief AZVZ)

- Menzis (inclusief Anderzorg, Hema en VinkVink)

 

Wanneer je verzekerd bent bij één van de bovengenoemde zorgverzekeraars zullen wij de rekening rechtstreeks declareren bij jouw zorgverzekering.Betalingsvoorwaarden

Zoals hierboven aangegeven sturen wij in de regel de rekening van het consult, behandeling of het diagnostisch traject rechtstreeks naar de zorgverzekeraar of naar de gemeente. Bij vergoeding door de zorgverzekeraar kan het zijn dat je een deel zelf moet betalen. Je ontvangt dan een rekening van de zorgverzekeraar. 

Bij therapie die niet onder de zorgverzekering valt ontvang je rechtstreeks een rekening van ons. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de betaling van de nota binnen 2 weken. 

 


Tarieven

Wij hanteren voor de vergoede zorg de tarieven van de zorgverzekeraars (Volwassenen) en van  de gemeenten ( Kind & Jeugdigen).


Indien het geen vergoede zorg betreft, (overige zorgproducten) dan hanteren wij de volgende tarieven:

·   Intake/anamnese: € 180,- per uur

·   Consult: € 115,- per uur   ( gemiddeld is en consult 45 min gesprek, 30 min uitwerktijd)

·   Diagnostiek: € 1500,- tot € 2000,-

·   Bij te laat afmelden van een Behandelafspraak : € 45,-

·   Bij te laat afmelden van een Intake of Diagnostisch Onderzoek : € 180,-

 


Bij verhindering

Het kan voor komen dat je een keer niet kunt komen. Zorg dan dat je de afspraak minimaal 2 werkdagen van te voren afzegt of wijzigt. Van afspraken die je later wijzigt of afzegt, brengen we de gemaakte kosten in rekening. Deze kosten kun je niet bij de zorgverzekeraar indienen.


 

Niet tevreden

Wij zijn samen verantwoordelijk voor een succesvolle behandeling. Open en eerlijk contact is daarvoor essentieel. Als iets je niet bevalt of je hebt ergens vragen over, laat het ons weten. Dan kunnen we samen zoeken naar de beste oplossing.

 

Wanneer we het onderling niet kunnen oplossen, dan heb je de mogelijkheid om een klacht in te dienen via het Tuchtcollege voor de gezondheidszorg.

  

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn