Voor alle leeftijden

Psychologische behandeling & Diagnostiek

IQ-test op eigen verzoek

Wilt u weten wat de sterke en zwakke kanten zijn van uw zoon of dochter? Heeft u het idee dat uw kind onder- of overvraagd wordt op school? Twijfelt u over de juiste schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs. Zo zijn er verscheidene redenen om een intelligentieonderzoek bij uw zoon of dochter te overwegen zonder dat daarvoor een verwijzing nodig is. 

Praktijk Kramer biedt de mogelijkheid voor een intelligentieonderzoek (WISC-5) op eigen aanvraag. 


Voordelen hiervan zijn: 


  • geen wachttijd en direct resultaat;
  • overzichtelijke rapportage met korte omschrijving van het intelligentieprofiel binnen 1 werkdag na afname.


Aanpak en werkwijze

Wij kunnen direct een afspraak met u inplannen voor afname van de intelligentietest. De afspraak duurt ongeveer twee uur en wordt meestal in de ochtend gepland. De test nemen wij samen met uw zoon of dochter af door middel van het gebruik van een specifieke daarvoor ontworpen iPad-programma. Uw ontvangt de dag na afname digitaal per e-mail een overzichtelijk rapport met korte omschrijving van het intelligentieprofiel. Dit rapport is beveiligd met een wachtwoord die u op de dag zelf ontvangt.

 

Mocht u nog vragen hebben omtrent het rapport kan hiervoor apart een telefonisch consult worden ingepland (duur 30 minuten). 


U kunt zich aanmelden per e-mail contact@praktijkkramer.nl. Graag hierbij vermelden in de onderwerpregel dat het gaat om een IQ-test op eigen verzoek. Kosten

De IQ-test op eigen verzoek bedraagt €400.- en dient middels de factuur voor de afspraak te worden voldaan op bankrekeningnummer van Praktijk Kramer. Indien er sprake is van een telefonisch consult wordt hiervoor €50.- apart in rekening gebracht. Praktische informatie

  • Niet gekoppeld aan hulp/ zorgvraag, dus geen vergoeding vanuit Jeugdwet.
  • Geen beschikking nodig vanuit de gemeente of verwijzing vanuit de huisarts.
  • Betaling geschiedt op factuur en dient vooraf aan de afspraak te worden voldaan.